Ezen oldalon található szövegek, információk, adatok, képek (általában: tartalom) az Oldal illetve szerzőik tulajdonát képezik. A szerző és a forrás föltüntetése mellett részben idézhetőek nyomtatott megjelenésekben. A szövegek részleteinek online megjelenítése a szerző és forrás megjelölése mellett, idézetként szintén megengedett, viszont élő, külön ablakban megnyíló linket kell elhelyezni amely a teljes cikkre, dokumentumra mutat. Kérjük az idézés tényéről értesítsen bennünket. További információért, és egyéb megjelenésekkor írjon emailt. mark@mozdulatmuveszet.hu

2011. április 30.

Dienes Maya: Magyar Mozdulatművészeti Társulat - Babits - est (2011.04.10.)

Babits est
Magyar Mozdulatművészeti Társulat
http://www.mozdulatmuveszet.hu/m1/babits.htm 
2011. április 10.  
Erzsébetligeti SzínházA költészet napján,április 11-én sokan szavaltak József Attila verseket. Így van ez rendjén hiszen az ő születésnapját választottuk a költészet napjára. Bár sok más költőre is elmékezünk ezen a napon. Így tette ezt a Magyar Mozdulatművészeti Társulat,mely Babitsra emlékezet még pedig különleges művészi formában: az elhangzott versek többségét tánccal, zenével kisérték felelevenítve ezzel a magyar kultúrtörténet, a magyar tánctörténet fontos alakjának, Dienes Valériának a gondolatát és emlékét. Mindez az Erzsébetligeti Színházban történt Mátyásföldön (?) ami nekem a főváros másik végén van. 

Babits est (fotó: Nagy Ágnes)

De örültem hogy elmentem és szép élmény volt számomra és még kb. 100 néző számára. Kis színház és lelkes közönség művészi előadással emlékezett. Társulat munkája megérdemelt volna nagyobb propagandát főleg az egyetemi hallgatók körében akár az ELTE-n akár a Katolikus Egyetemen. És vajon tényleg nincsenek a magyar gazdagok között a magyar kulturális múltat támogatók, szponzorálók -ha már az állam erről a területről is kivonult?  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése